tel.:+421 948 357 570

Schiedel KombiGas. Spoľahlivosť a bezpečie v jednom komíne

Schiedel KombiGas. Spoľahlivosť a bezpečie v jednom komíne
31. októbra 2019 Wordbajan Wordpress

Komín je veľmi dôležitou súčasťou domu a preto sa naozaj oplatí nezanedbať jeho výber. Ako pri každej technologickej časti tu hrajú dôležitú úlohu technické parametre, funkčné vlastnosti či predajný a popredajný servis. Na aký komín sa spoľahnúť?

Zamerajte sa na tieto požiadavky

Úlohou komína je odvádzať spaliny, mal by byť preto spoľahlivý a bezpečný. Spolu s tým musí mnoho rokov čeliť extrémnej záťaži. Staré murované komíny sú jednou z najčastejších príčin vzniku požiarov počas vykurovacej sezóny.

Čo teda od moderného a najmä spoľahlivého komína vyžadovať? Rozhodne sa oplatí uprednostniť kvalitné a rokmi preverené značky. Dôležité je skontrolovať si aj to, či má komín a hlavne celý komínový systém všetky potrebné certifikáty. Nevyhnutnou podmienkou pre predaj komína na trhu je „Vyhlásenie výrobcu o vlastnostiach“, kde sú uvedené všetky parametre systémového komína z hľadiska jeho funkcie a použitia. Pre každý komínový systém výrobca jasne určí, pre aký spôsob prevádzky je určený.

Parametre pred kúpou

Akým typom paliva chcete vykurovať? To musíte vedieť dopredu. Spaliny z lokálnych spotrebičov, akými sú kozuby, kachle alebo sporáky, majú totiž úplne iné vlastnosti ako produkty horenia zo zdrojov ústredného kúrenia (plynový kotol, ale aj drevosplyňujúci kotol). Tiež by bodlo určiť počet spotrebičov, ktoré chcete ku komínu pripojiť. Vyústenie komína musí byť minimálne 4 m nad terénom, dodržať treba aj prevýšenie ústia komína nad šikmou alebo plochou strechou.

U nás v Slosmate odporúčame komplexný komínový systém od jednej spoločnosti. Systémový komín je na rozdiel od individuálneho zostavený s použitím vyskúšaných a overených kompatibilných dielov od jedného výrobcu, ktorý tým preberá zodpovednosť za komín ako celok a jeho funkčnosť. Zároveň výrobca poskytuje záruku za splnenie vopred deklarovaných vlastností. Kvalitné komínové systémy sú okrem toho dodávané „na kľúč“ so všetkými komponentmi a materiálmi potrebnými pre ich stavbu.

Číslo 1 v komínových systémoch!

Komínový systém Schiedel KombiGas spája všetko potrebné do jedného komína. V komíne sa nachádza tenkostenná izostatická keramická vložka s hrdlovým spojom a so šachtou pre oceľovú vložku z nehrdzavejúcej ocele alebo plastovú rúru, ktorá slúži na odvod spalín a zároveň spoľahlivo privádza vzduch do kotla. Ďalšia šachta je využiteľná pre vedenia bežných inštalácií.

Mimo toho vám značka Schiedel ponúka efektívne, inovatívne a energeticky efektívne riešenia pre vykurovanie a integrované vetracie systémy. So 70 ročnými skúsenosťami zaručuje nielen kompletné komínové systémy, ale aj inteligentné montážne riešenia a servis orientovaný na spokojnosť zákazníkov. S produkčnými závodmi a zastúpeniami v 19 krajinách Európy ponúka Schiedel svojim zákazníkom bezpečnosť, nezávislosť a istotu tepelnej pohody. Nepremeškajte tak zľavy na Schiedel KombiGas až do výšky 38%!

Zdroj: schiedel.com/skurobsisam.zoz­nam.sksalaonline.skvytapeni.tzb-info.czsdeleni.idnes.cz

0 Comments

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*